Moestuin Tuinieren

3 dingen om buiten te ondernemen

Is het mooi weer en wil je er even tussenuit? Dan is het lekker om naar buiten te gaan! Een frisse neus halen en even helemaal nergens aan hoeven denken. Daarnaast ben je actief en gezond bezig, en zal je weer vol energie verder kunnen met de rest van de dag. In deze blog geven je een aantal opties die je kan ondernemen wanneer je even lekker naar buiten toe wilt!

Een rondje door het bos

Of het nou zaterdagmiddag is of woensdagochtend, een wandeling door het bos kan nooit kwaad. Lekker door de bossen even een frisse neus halen. Zowel in de zomer, herfst, winter en lente is het mogelijk om een lekkere wandeling te maken. Let hierbij wel op dat je in de winter warme kleding aan doet. Heb je momenteel niet de juiste kleding in huis? Herenkleding kan je gemakkelijk online bestellen.  Daarnaast is het altijd slim om een jas mee te nemen. Leg hem desnoods in de auto zodat je altijd de mogelijkheid hebt om deze aan te doen. Jassen heren zorgen ervoor dat je altijd warm blijft en niet verkouden thuis komt.

Klussen in de tuin

Heb je een paar uurtje vrij? Dan kan je lekker in de tuin aan de gang! Er is altijd wel iets wat je kan doen. Bijvoorbeeld het opruimen van wat spullen, grasmaaien of zelf een moestuintje opbouwen. Heb je een tuinhuisje/schuurtje? Hierin is het vaak een rommel, en daarom is het goed om deze af en toe op te ruimen. Kijk hierbij goed naar de spullen die je hebt, en welke je echt nodig hebt. Soms zullen er spullen liggen die (bijna) nooit meer gebruikt. Kijk of je dit kan verkopen en anders weg kan brengen naar de stort! Heb je bovenstaande klusjes allemaal al gedaan? Dan dagen we jou uit om eens na te denken over het maken van een overkapping in je tuin. Met een overkapping kan je uiteindelijk een knusse loungehoek creëren. In de zomer kan je dan heerlijk genieten tijdens de lange warme zomeravonden.

Fietstocht

Elk gebied en elke stad heeft ze wel; fietstochten. Pak lekker de fiets en zoek een mooie route uit. Kom op plekjes waarvan je niet eens wist dat ze bestonden en ga lekker op avontuur. Er zijn allerlei verschillende soorten fietsroutes. Je kan bijvoorbeeld een audiotour fietsen, of een geschiedenis tour waarbij je via je telefoon verschillende soorten plekken bezoekt die belangrijk waren in de geschiedenis. Hierdoor bij je actief bezig en leer je ook nog wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *