Geen categorie

Alle informatie over het plaatsen van hot tubs

Zie jij jezelf al lekker in een warm badje stappen in de tuin? Een bad voor in de tuin is niet voor iedereen weggelegd. Toch merken we vaak dat eigenlijk iedereen hier wel behoefte aan heeft. Dat hoeft niet persé iets verkeerds te zijn, maar je moet wel goed weten hoe je hot tubs kunt installeren in de tuin. Mocht je daar geen interesse in hebben, laat het dan gewoon door iemand doen. Dat voorkomt veel ongemakken. Vandaag vertel ik dus in mijn blog alles over het plaatsen van een tuinbad. 

Basis voorbereiding

Het belangrijkste onderdeel van het plaatsen is het zorgen voor een stabiele ondergrond. Het hoort bij de basis voorbereiding. De basis van de ondergrond moet sterk genoeg zijn om een hottub inclusief inhoud te kunnen plaatsen. En wat misschien nog wel belangrijker is, het bad moet waterpas staan. Een stabiele ondergrond hoeft niet direct te betekenen dat het van beton gemaakt moet worden. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Denk aan grind, bestrating, tegels of houten constructies. Een mooi aangelegde basis zorgt voor het perfecte beeld wat je in gedachten had. 

Isolatie en lucht

Het vervoeren van lucht en warmte is ook erg belangrijk bij het plaatsen van een hottub. Het wordt hierbij aangeraden om bij het plaatsen ervoor te zorgen dat lucht vrij kan circuleren onder de bodem en dat vocht is verdampt. Ook is het goed om na te denken over de plaatsing van het bad. In de schaduw of in de zon is een belangrijke afweging. Een houten hottub in de schaduw kan in een vochtig klimaat perfect zijn voor algen en schimmels. Een houten hottub staat daarom beter in een over het algemeen zonnigere plek. Een bodemisolatie is iets wat veel voorkomt bij hottubs. Een dikkere basis is iets om te overwegen in een kouder klimaat, zodat de grond kan fungeren als isolatie.

Tot zover het delen van mijn tips en trucs over het plaatsen van een bad in de tuin. Zie jij jezelf al lekker zitten onder het genot van een glas wijn of een koud biertje? Een hottub is voor veel mensen het ultieme relaxmomentje van de dag. En het voordeel is dat je in zowel koud als warm weer gebruik kunt maken van je bad. Waar wacht je nog op? Er zijn vele soorten beschikbaar en er past er vast wel één binnen jouw tuinplaatje.