Bloemen & Planten

Alle voordelen van kunstgras

Kunstgras wordt overal gebruikt. Voorheen was het vooral populair op de sportvelden maar tegenwoordig zie je het ook veel meer terug in tuinen en op balkons. Kunstgras heeft veel voordelen tegenover echt gras. Hieronder worden vijf belangrijke voordelen van kunstgras benoemd.

Minder onderhoud

De voornaamste reden dat veel mensen tegenwoordig voor kunstgras kiezen is het gemak van onderhoud. Kunstgras heeft vrijwel geen onderhoud nodig en behoudt de groene kleur die u zo graag wilt zien in uw tuin. Echt gras daarentegen vereist veel onderhoud. Maaien, sproeien, bemesten en nog veel meer extra werkzaamheden zijn regelmatig nodig voor dezelfde mooie natuurlijke groene uitstraling die kunstgras ook biedt. Daarom kiezen veel mensen bewust voor kunstgras om enorm veel tijd te besparen.

Niet afhankelijk van weersomstandigheden

Gedurende het hele jaar behoudt kunstgras de mooie groene kleur ongeacht het weer. Tijdens de zomermaanden verkleurd het kunstgras niet. Bij normaal gras zie je vaak gele en droge vlekken ontstaan tijdens de warme maanden van het jaar, dit heeft kunstgras dus niet. Ook tijdens de wintermaanden blijft het kunstgras zijn kwaliteit behouden en zal na de wintermaanden niet aangetast zijn door bijvoorbeeld een laag sneeuw.

Multifunctioneel

Kunstgras kan op allerlei manieren worden gebruikt, zo is het niet alleen populair voor de tuin maar ook voor op het balkon. Kunstgras wordt steeds vaker gebruikt en de populariteit is duidelijk te merken. Kunstgras zorgt voor een mooie balans in de tuin en laat omliggende elementen er meer uitspringen. Ook zorgt het voor een warmere omgeving bijvoorbeeld op een balkon.

Kosten kwaliteit verhouding

Het is algemeen bekend dat kunstgras erg kan oplopen in prijs. Toch hoeft een mooie kunstgras gazon niet duur te zijn en haal je zeker alle waarde eruit over de tijd. Kunstgras heeft alleen plaatsingskosten nodig en daarna kost het je niks aan onderhoud. Normaal gras daarentegen heeft continu onderhoud nodig wat extra geld kost en over de jaren erg kan oplopen. Echt gras is dus een doorlopende kostenpost waarin kunstgras maar eenmalig geld kost.

Ruim assortiment aan Kunstgras

Een ruim assortiment aan kwaliteit kunstgras is van groot belang om elk type klant tevreden te kunnen stellen met een bijpassend soort kunstgras. Bij kunstgras-outlet.nl is dat zeker geen probleem. Het ruime assortiment aan kunstgras wat beschikbaar is bij kunstgras-outlet.nl biedt veel verschillende mogelijkheden van verschillende kleuren, maten, zachtheid en echtheid. Ook bieden ze veel goedkopere kunstgras opties aan.