Geen categorie

Als de tuin u weer roept voor mooie bloemen

Er is niets zo ontspannend als lekker in de tuin werken. Ver weg van de hectiek van het dagelijkse leven, lekker in de buitenlucht en helemaal opgaan in de groene wereld. In het najaar met de voorbereidingen voor de rustperiode in de winter. Tijdens de koude maanden al weer plannen maken voor de nieuwe aanplanten in het voorjaar en als de lente eenmaal begint roept uw tuin u weer voor uw dagelijkse rondje met schoffel of zomaar omdat een tuin nu eenmaal trekt.

Kamerplanten naar buiten

Breekt het voorjaar aan en is het buiten weer aangenaam warm? Dan is het ook leuk om kamerplanten buiten te zetten. Veel mensen weten het niet, maar het kan erg goed zijn voor planten om ze een tijdje buiten te zetten. Met name bij regen. Voor binnenplanten is zo’n douche een echte opkikker. Let op: niet alle planten kunnen veel regen verdragen. Kijk dus eerst goed wat voor plant het is en zoek of deze buiten mag en kan staan.

Een boeket buiten zetten?

Een mooi zomers boeket op tafel zetten in de buitenlucht? Over het algemeen is dat niet aan te raden. Snijbloemen moeten tocht zoveel mogelijk vermijden. Anders verdampen ze snel en drogen ze uit. Het wordt ook aangeraden om bloemen niet bij warmtebronnen te zetten. Een moederdag boeket in de brandende zon zetten is dus geen goed idee.

Slimme bijdehandjes maken veel werk licht
Het meeste plezier beleefd u aan uw tuin als het werk u licht gemaakt wordt door handige tools om in de tuin te werken. Die kunnen uiteenlopen van verlengbare snoeischaren, makkelijke spitwroeters, een beschermende kniemat of handschoenen. Het doel van het werk in onze tuin is immers lekker ontspannen bezig zijn.

Goed beschermd in parktuin of boomgaard
Is de tuin wat groter en heeft u in de winter wat meer werk met snoeien van struiken en bomen dan komt een warme Bestex tuinbroeken met bijpassende tuinbodywarmer goed van pas. U heeft de armen vrij en dergelijke kleding heeft makkelijke steekzakken waar u makkelijk klein tuingereedschap en bindmateriaal in meedraagt. Voor de nog koudere dagen, of als de broek en bodywarmer niet meer genoeg bescherming bieden, draagt u in de winter het best een paar stevige laarzen met een overall in combinatie en een pet of muts op het hoofd tegen de ijzige wind of juist een laag zonnetje. De juiste werkkleding voor in de tuin houdt u niet alleen warm, ze biedt ook bescherming tegen scherpe takken en doornen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *