Geen categorie

Balkonscherm voor minder inkijk

Heb je een balkon dan is het fijn om ook daar voor enige privacy te zorgen. Je kunt dit doen door een balkonscherm te plaatsen. Hiermee krijg je niet alleen meer privacy, maar je zorgt er ook voor dat je meer uit de wind kunt zitten. Je kunt een balkonscherm laten plaatsen tussen de gevel en de balustrade waarbij je een afscheiding maakt met je buren. Je kunt ook balkonschermen plaatsen om je hele balkon zodat niemand meer op het balkon kan kijken. Wil je wel vanaf het balkon nog wat kunnen zien, maar wil je de wind weg werken? Dan plaats je ‘glazen’ balkonschermen. Een balkon is in de meeste gevallen voorzien van een balkonhekwerk. Je mag dit balkonhekwerk niet verwijderen. Zo’n hekwerk is wettelijk verplicht en in de meeste gevallen heeft ook de gemeente eisen gesteld aan het soort hekwerk dat is geplaatst.

Je balkon stijlvol afschermen

Je mag niet zomaar iets veranderen aan je balkonhekwerk. Maar een scherm plaatsen is in de meeste gevallen geen bezwaar. Je kunt natuurlijk kiezen voor een eenvoudige oplossing zoals het plaatsen van een rieten of plastic scherm, maar dit is maar een tijdelijke oplossing. Kies voor het afschermen van je balkon voor een stijlvolle afscherming en laat dit plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat wat je wilt laten plaatsen, ook geplaatst mag worden en dat die afscheiding er over jaren nog steeds zal staan. Kies bijvoorbeeld voor een glazen balustrade met gematteerd melkglas. Inkijk is dan onmogelijk, privacy is gewaarborgd en je zit heerlijk uit de wind. Een eenvoudigere oplossing is om speciaal doek door het balkonhekwerk te vlechten alleen is dit geen oplossing voor het hele jaar. Dan kun je beter beglazing laten monteren tegen het bestaande balkon hekwerk.

Voordelen van een  balkonscherm

Het grootste voordeel van een balkonscherm is de privacy die hierdoor ontstaat. Daarnaast kun je door een balkonscherm te laten plaatsen ook heerlijk uit de wind zitten. Als je kiest voor het laten monteren van een beglazing tegen het bestaande balkon hekwerk kun je deze zo laten aanbrengen dat de beglazing doorloopt tot aan de bovenzijde. Zo maak je van het balkon een soort erker. De beglazing kan in zijn geheel of voor een deel geopend worden. Zo kun je veel langer op je balkon zitten zowel in het voorjaar als in het najaar.

Welk scherm is geschikt voor jouw balkon?

Je kunt kiezen uit diverse soorten balkonschermen. Welk balkonscherm geschikt is voor jouw balkon is afhankelijk van je eigen wensen en de mogelijkheden van het balkon. Je kunt hier altijd vrijblijvend informatie over inwinnen bij een gespecialiseerd bedrijf in balkonschermen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt een balkonscherm op maat. Het balkonscherm wordt gemaakt van aluminium en voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Na assemblage wordt de balkonafscheiding behandeld tegen corrosie door anodiseren of poedercoating. Het inmeten wordt door gespecialiseerd personeel van het bedrijf bij je thuis gedaan en de fabricage vindt plaats in hun fabriek in Vianen. Je kunt altijd een kijkje gaan nemen in de showroom in Vianen en daar kun je ook informatie of een offerte aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *