Bloemen & Planten Tuinieren

Compost kopen

Normaal gesproken zie je mensen bij het tuincentrum of misschien wel bij de supermarkt zakken met aarde kopen. Dit is vaak aarde voor in de tuin. Omdat veel mensen in de stad relatief kleine tuinen hebben is dit met een aantal grote zakken compost het tuincentrum goed te vullen. Wanneer mensen echter een grote tuin hebben, kan het heel veel gedoe zijn om veel aarde of compost met allemaal zakken thuis te krijgen. Dan is het vaak handig om dit thuis te laten leveren. Dit kan vaak bij verschillende bedrijven. Het slimste is om een bedrijf te zoeken wat een beetje in de buurt zit. Dit scheelt namelijk in de transportkosten. Vaak kan je hier per kubieke meter grond bestellen. Dit kan van 1 tot en met 4 kubieke meter. Vaak kan je er dan voor kiezen of je het in een bigbag wilt of gewoon omgestort. Dit is de eerste keuze die je maakt. Het voordeel van een bigbag is dat de hoop compost minder in de weg ligt. Maar compost kopen losgestort kan natuurlijk ook, dit kan dan op de juiste plek worden gestort zonder dat er een zak omheen zit. Dit is vaak ook goedkoper.  

Gebruik 

Maar wat is compost nou precies en waar gebruik je het voor? Compost is een product dat is samengesteld uit diverse natuurlijke grond producten. Het wordt namelijk gemaakt van tuin en plantsoenafval dat wordt verkleind. Nadat dit is verkleind wordt het materiaal bevochtigd en belucht. Dit duurt een tijdje en kan ook oplopen tot temperaturen van 70 graden Celsius. Vervolgens wordt door middel van afzeven het eindproduct, namelijk compost verkregen. Deze compost kan dan worden gebruikt als tuingrond, bomengrond en ook zwarte grond. Het voordeel van compost is dat het een betere een mooiere kruimelstructuur geeft in de tuin. Ook heeft het een luchtige structuur. 

Veel voedingsstoffen

Verder is compost rijk aan voedingsstoffen. Dit zorgt ervoor dat de planten of bomen in de tuin nog beter kunnen groeien. Deze hebben namelijk voldoende voedingsstoffen nodig. Ook zorgt de compost ervoor dat de bodemstructuur wordt verbeterd. Kortom, het is een zeer goede aanvulling voor de tuin. En wanneer je een grote tuin hebt is het handig om dit langs te laten brengen. Dit kan veel gedoe schelen met het op en neer tillen van de zakken. Wanneer je twijfelt over hoeveel compost je nodig hebt voor je tuin is het handig om met het bedrijf contact op te nemen. Zij kunnen hier deskundig advies over geven.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *