Tips

De beste vakantiebestemmingen voor 2020

Dit is hét moment om je vakantie voor te bereiden voor de zomer van 2020. Nu kun je nog profiteren van voordelige aanbiedingen. Maar waar ga je naartoe? Dat vroegen wij ons natuurlijk ook af. Mijn beste vriendin en ik reizen al jaren samen. Toen we nog studeerden hadden we een klein budget, dus kozen we vaak voor een last minute aanbieding of een bestemming dichtbij. Nu we allebei wat meer te besteden hebben willen we graag wat verder weg. Daarom zochten wij uit wat de leukste vakantiebestemmingen voor deze zomer zijn. Hieronder vind je onze suggesties!

Overzeese bestemmingen

We bleven eerder altijd in en rondom Europa. Zo zijn we naar Italië, Griekenland, Spanje en Turkije geweest. Vorig jaar waren we een dikke week in Marokko. Dat was heerlijk, vooral omdat je daar een heel andere cultuur hebt dan in Nederland. We hadden echt het gevoel even helemaal weg te zijn. Dit jaar willen we naar een overzeese bestemming. Onze top vijf:

  1. Curaçao

  2. Aruba

  3. Cuba

  4. Canarische Eilanden

  5. Mexico

We hadden in eerste instantie het plan vroeg te boeken, zodat we gebruik konden maken van een aantrekkelijke aanbieding. Die vonden we echter tegenvallen, dus gaan we toch voor een goedkope last minute Curacao. Het moet lukken om een goedkope last minute te vinden. En anders kiezen we voor een andere leuke bestemming uit ons lijstje. Wat dat betreft zijn we flexibel. Het prijsvoordeel dat je hebt met een last minute kun je bijna niet krijgen als je vroeg boekt. Daar zijn we de afgelopen jaren wel achter gekomen. Ik zou alleen voor vroeg boeken kiezen als je er zeker van wilt zijn dat je naar een bepaalde bestemming gaat. Omdat we vaker gebruik hebben gemaakt van een last minute weten we ook hoe we dat aan moeten pakken. We zoeken van tevoren uit waar we eventueel willen verblijven en zoeken wat hotels uit, zodat we direct kunnen boeken als we ons ticket hebben. 

Waarom Curaçao?

Misschien vraag je je af waarom Curaçao bovenaan onze lijst staan. Op Curaçao spreken mensen gewoon Nederlands en is het alle dagen lekker weer. Daarnaast is Curaçao heel goed te ontdekken in een week en vind je er een leuke mix van natuur, cultuur en kun je er lekker uitgaan en aan het strand liggen. Wat ons betreft is dat helemaal perfect!