Thuja Smaragd
Tips

De eigenschappen van de Thuja Smaragd haagplant

Er zijn zo ontzettend veel haagplanten om uit te kiezen. Welke vorm wil je, en welke hoogte? En moeten ze winterhard zijn, of juist niet? Goed voor de vogels, of is dat niet belangrijk? Het uitzoeken van een haagplant is een moeizaam proces waar veel onderzoek voor nodig is. Daarom lichten we hier de Thuja Smaragd voor je uit. Deze bijzondere haagplant heeft veel eigenschappen die hem geliefd maken. Hieronder lees je waarom deze haagplant zo populair is. 

Blijft groen

Altijd groen

Ken je dat: het is winter en de blaadjes vallen van de bomen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar de hagen zijn ook ineens kaal. Althans, de hagen van mensen die geen goede haag hebben gekozen. Je kijkt zo de huizen in en het straatbeeld is dor en ongezellig geworden. Dat wil je natuurlijk niet! De Thuja Smaragd blijft echter het hele jaar door helder groen. Dat ziet er zo veel mooier uit dan al die bruine hagen die pas in het voorjaar weer gaan leven. Met de Thuja Smaragd heb je dus het hele jaar door groen om naar te kijken. Bovendien komt je privacy niet in het geding want door de haag heen kijken is ook in de winter niet mogelijk.

Groot aanbod

Smal en hoog

Deze Thuja is bovendien uitermate geschikt voor een haag die hoog moet worden. Dit type plant groeit snel. Dus ook als je klein begint hoef je niet jaren te wachten voor de haag een beetje een mooie hoogte heeft bereikt. Bovendien groeit de smaragd heel smal en dat vinden veel mensen mooi en chique staan. Hij kan overigens ook alleen geplant worden, gewoon als bijzondere decoratie in de tuin. Snoeien doe je het beste in juni, al kun je de plant natuurlijk ook lekker wild laten groeien!