Tips

De ideale zomerbrunch

De zomer komt er weer aan en daar wordt natuurlijk iedereen erg blij van. Lekkere temperaturen, misschien ook een beetje bijkleuren in de zon. Het is natuurlijk ook weer tijd voor die gezellige picknicks en etentjes in de frisse buiten lucht. En waar kan je dit nou beter doen dan in je eigen tuin? Dit jaar ga jij je vrienden, vriendinnen of familie eens verassen met een heerlijke zomerbrunch. Daar hoort natuurlijk de aankleding ook bij. En hier zijn een aantal dingen die niet te missen zijn bij jou brunch.

De uitnodiging

Om het allemaal wat officiëler te maken is het leuk om zelf een uitnodiging te ontwerpen. Je hebt immers veel werk gestoken in jouw brunch en wilt zeker weten dat jouw gasten ook echt komen. Ga daarom achter je laptop zitten en maak een uitnodiging die past bij de zomerse sferen van de brunch. Gebruik hierbij zoveel mogelijk zomerse kleuren. En misschien is het leuk om er op te zetten aan welke dresscode je gasten zich kunnen houden.

De brunchtafel

Dit is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait. De brunchtafel moet er perfect uitzien en daar komen een aantal dingen bij kijken. Als eerst is handig om gecoat tafellinnen aan te schaffen. Dit soort tafellinnen is perfect als je met veel mensen aan 1 tafel eet en je iets wilt hebben wat makkelijk weer schoon te maken is. Neem deze bijvoorbeeld in verschillende kleuren om de tafel op te vrolijken. Het servies kan daarentegen dan weer subtiel gehouden worden. Gebruik bijvoorbeeld witte borden om verschillende hapjes op te serveren. En een rieten mandje voor het brood.

Versier de tuin

Aangezien we deze brunch niet voor niks in de tuin houden is het een goed idee om je tuin ook mee te nemen in deze zomerse sferen. Naast dat je natuurlijk een klein bloemetje op de brunchtafel kan zetten, is het een goed idee om jezelf even lekker te laten gaan in het tuincentrum. Fleur je tuin op met alle bloemen waar jij vrolijk van wordt en dan ziet je tuin er verzekerd ook een stuk vrolijker uit. Als je gasten wat langer blijven zitten en er eventueel in de avond nog een drankje wordt gedaan, moet er natuurlijk ook wat verlichting komen. Haal wat kaarsen voor op de brunchtafel. Of licht je tuin op met een lichtsnoer. Bijvoorbeeld eentje met verschillende soorten kleurtjes, maar je kan natuurlijk nu met al die kleuren in je tuin ook gaan voor witte lampjes. Op deze manier zullen je gasten gegarandeerd genieten van een leuke brunch.