Bloemen & Planten Tips Tuinieren

De Nederlandse zomer wordt steeds warmer

De hittegolven in Nederland nemen gestaag toe. Onze tuin heeft veel water nodig. Wat is hier nou de beste optie voor? Moet ik elke dag met mijn tuinslang gaan zwaaien of is er en efficiëntere optie? Wanneer de koude dagen ten einde komen en het zonnetje weer lekker begint te schijnen, is dit het ideale moment om je tuin zomer klaar te maken. Onze tuin bestaan voornamelijk uit gras en planten. Nu is het moment om de tuin een goede grasmaai beurt te geven. De lucht van net gemaaid gras, doet mij denken aan de zomertijden. Ik vind het heerlijk!

Water, water en water

Het is belangrijk om je tuin genoeg water te geven, want als het uitdroogt kan dit funest zijn voor je tuin. Door een goede tuinberegening installatie aan te brengen voorkom je uitdroging van de tuin op een efficiënte manier. Voor het beregenen van de tuin zijn de juiste producten nodig. Denk hierbij aan een tuinslang, een automatische watertimer of drukbuizen. Eenmaal aangelegd, hoef je er nog maar weinig aan te doen. Het onderhoud is in veel gevallen eenvoudig te doen. Je kan de sproeier gemakkelijk uitbreiden, wanneer je besluit om een groter gedeelte van je tuin te besproeien. Met een tuinberegening bespaar je niet alleen water, maar ook een hoop tijd.

Een beregeningsset is bedoeld voor de doe-het-zelver die een tuinberegening set wil aanleggen met een kleine waterpomp of op waterleiding. Bij een dunne waterleiding of onvoldoende druk wordt geadviseerd de tuinberegening set te splitsen in twee maal 2 sproeiers die na elkaar sproeien. Voor een goede beregening moet je rekening houden met 1/3 overlap van het sproei beeld.

Onkruid wieden is belangrijk

Onkruid wieden is niet voor iedereen het allerleukste taakje van de tuin. Maar wanneer je er niet snel bij bent, zal het onkruid snel uitzaaien en voor je het weet staat je tuin vol met onkruid. Het wieden van onkruid is dus iets wat je regelmatig in de gaten moet houden. De beste manier om onkruid te wieden is met een schoffel. Hiermee kun je het in één keer oplossen. Ook planten, bomen en bloemen dienen bijgehouden te worden voor een nieuwe groei, net zoals de haren op je hoofd. Kleine planten en bloemen kun je dan ook knippen met een tuinschaar.

Zoals je net hebt gelezen is er flink wat werk aan de winkel. Maak het jezelf gemakkelijk door een lekkere koude limonade te maken en een heerlijk muziekje op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *