aluminium veranda
Tips

De voordelen van een aluminium veranda

Wist je dat de veranda officieel met name veel voorkomt in de Verenigde Staten? Daar is het een veel voorkomende toevoeging aan een huis. Inmiddels verovert de veranda langzaam aan ook Nederland. Een aluminium veranda is dan ook iets dat we steeds meer zien. Aluminium is sterk, goed opgewassen tegen de weersomstandigheden in ons land, duurzaam en betaalbaar. Het heeft dus met name veel voordelen.

aluminium veranda

Wat is een veranda precies? 

Een veranda is een aanbouw aan een woning, meestal slechts een afdak steunend op houten palen. De vloer kan de bestaande vloer zijn, maar meestal is een houten vloer aanwezig die gelijk met de vloerhoogte binnenshuis doorloopt. De houten versie van de veranda is wat we dus veel zien in de Verenigde Staten. Dat staat heel mooi, en is klassiek gezien hoe het hoort. Maar hout is niet duurzaam en bovendien duur in onderhoud. Je kunt ervoor kiezen maar ons land is er eigenlijk niet helemaal geschikt voor. 

aluminium veranda

Een aluminium veranda

Omdat hout een aantal grote nadelen heeft, zien we vaker de aluminium veranda voorkomen in ons land. Dat is een steviger materiaal en kan dus meer hebben van ons zeer onvoorspelbare winterweer. Hout is bewerkelijk en moet vaker vervangen. Het is echter ook iets mooier volgens velen. Waar je bij aluminium op moet letten is dat het materiaal wanneer het onbewerkt is wel een beetje ongezellig kan overkomen. Je hebt echter ook aluminium met een hout afwerking waardoor het er alsnog uitziet als hout.