Trampolines
Tips

Drie positieve eigenschappen van trampolines

Het zou goed kunnen dat je sinds je volwassen ben eigenlijk nooit meer nadenkt over trampolines. Het zijn immers items die bedoeld zijn voor kinderen, nietwaar? Nu kan het zo zijn dat je inmiddels zelf kinderen hebt. Of misschien wil je de tuin wat leuker maken. Misschien ben je zelf wel op zoek naar een manier om meer te bewegen. In al die gevallen zijn trampolines een goed idee want ze hebben veel positieve eigenschappen.

Trampolines

Een intensieve sport

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar trampoline springen is een zeer effectieve work out. Je beweegt je hele lichaam en gebruikt dus ook al je spieren. Daarnaast is het springen goed voor je conditie. Het is daarom niet alleen heel goed voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Het is leuk

Springen op een trampoline is bovendien veel leuker dan bijvoorbeeld een half uur hardlopen of fietsen. Daarom zal je veel bewegen en je lichaam trainen terwijl je het eigenlijk amper doorhebt. Het is dus intensief maar voelt voor veel mensen helemaal niet zo, dankzij het leuke element eraan. Trampolines zijn overigens leuk voor het hele gezin want de jongste en de oudste kunnen er veilig gebruik van maken, net als de ouders.

Geen blessures

Daarnaast is trampoline springen veilig. Het is misschien wel intensief maar je krijgt er niet snel blessures van. Al helemaal niet wanneer je kiest voor een trampoline met een net eromheen. Zo kun je niet per ongeluk eraf springen als je afwijkt van het midden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *