daklekkage
Woning en Tuin

Een daklekkage snel laten maken

Wanneer het een paar dagen flink heeft geregend zul je merken dat er op alle daken een flinke plas water ligt, voornamelijk op platte daken. Dit is natuurlijk ook vrij logisch en normaal. Het is dan wel fijn als je een dak hebt wat niet lekt. Hier ga je natuurlijk ook niet van uit, maar als je pech hebt zal het maar zo kunnen zonder dat je het weet. Vaak begint het met een muur of plafond wat nat is. Dit zal aanduiden dat er dus een lek is, maar je weet dan nog niet waar de daklekkage zich bevindt. Hier kun je dan het best een expert voor inschakelen. De expert zal namelijk precies weten waar hij of zij moet kijken en zal de lek dan ook snel constateren.

Zelf de lek zoeken

Bij een daklekkage kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de lek zelf te gaan zoeken zodat je weet waar het probleem zit. Dit is echter geen goed plan. Je zou dan namelijk zelf het dak op moeten en dit is gevaarlijk. Je zult namelijk geen harnas hebben waarmee je je kunt vastmaken om te voorkomen dat je valt. Verder zit je ook met het feit dat je het alleen maar erger kunt maken. Dat is ook niet wat je wilt. Stel je staat dan per ongeluk op de plek waar de lek zich bevindt. Dan zul je het alleen maar erger maken en dus ook meer schade aanrichten. 

daklekkage

Een plat dak

Elk dak kan natuurlijk gaan lekken, dus ook een plat dak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanbouw bij je huis of misschien wel je schuur. Het platte dak zie er vaak nog prima uit en daarom is het ook lastig om hier een daklekkage op te sporen. Doe dit ook weer niet zelf omdat je het dan alleen maar erger kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *