schutting
Tips

Een nieuwe schutting plaatsen? Douglas hout is er meer dan geschikt voor

Het moment waarop je een nieuwe tuin aanlegt is doorgaans ook een ideaal ogenblik om te overwegen je tuinafscheiding te vervangen. Hoe dan ook is deze afbakening, van welk materiaal je ook gebruikmaakt, op een dag aan vervanging toe. Bij het vernieuwen van deze omheining wordt door talrijke mensen in Nederland voor een schutting gekozen. Dit kun je niet los zien van het feit dat houten schuttingen een fiere, stevige indruk maken. Voordeel hiervan is sowieso dat je hiervan veel privacy ondervindt en dat je er op winderige dagen toch prettig bij zit in je eigen tuin. Bovendien hebben schuttingen vaak een fijne en natuurlijke uitstraling. Dit geldt in het bijzonder als je kiest voor een Douglas schutting, oftewel een schutting van Douglas hout. Los van de fraaie uitstraling van dit type hout heeft Douglas nog meer voordelen te bieden. Lees daarvoor ook de volgende alinea.

schutting

Om deze redenen is Douglas hout zo ideaal voor schuttingen

Dat veel mensen voor Douglas hout kiezen als materiaal van hun schutting is om de volgende redenen goed te verklaren:

  • Het heeft een rustgevende uitstraling.
  • Douglas planken gaan vele jaren mee.
  • Ook bij het ouder worden van dit hout blijft de uitstraling fraai. Douglas hout wordt namelijk op een mooie manier oud.
  • Douglas hout is niet moeilijk te bewerken.
  • Planken van Douglas hout zijn te verkrijgbaar in enorm lange lengtes. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt om te gebruiken als schutting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *