online siergras kopen
Tuinieren

Een nieuwe tuin aanleggen

Bij het bouwen of kopen van een nieuw huis is de tuin vaak niet af of niet naar je eigen wensen. In zo’n geval wil je misschien graag een nieuwe tuin aanleggen of de tuin compleet renoveren. Maar waar moet je beginnen? Heel simpel, overal tegelijk!

De mogelijkheden

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin kan je de oude tuin volledig overhoop gooien en vanaf dat punt opnieuw beginnen. Zodra alles op zijn kop staat kan je namelijk een ruimer beeld vormen van hoe het moet worden. Nu weet je precies welke ruimtes er zijn en hoe je deze op wilt vullen. De mogelijkheden voor het inrichten van je tuin zijn tegenwoordig eindeloos. Je kunt kiezen uit talloze soorten bloemen en planten, maar ook tegels, tuinmeubels en andere opvullingen zoals een schuur of misschien wel een zwembad. Het is dan ook verstandig om eerst een beeld te vormen van alle mogelijkheden voor je begint met het plaatsen van dingen. Zo kan je voorkomen dat je achteraf spijt krijgt van een perkje omdat het toch niet past bij de rest van je tuin. Online kun je een hoop tools vinden die je helpen met het ontwerpen van je tuin. Dan kan je in een 3d-animatie alvast zien hoe het er ongeveer uit komt te zien. Een tuin is iets wat je niet te veel wilt overhaasten. Neem dus uitgebreid de tijd om te ontdekken wat jij nou precies wilt en wat niet.

Tuinontwerp maken

Als je eenmaal een beetje een beeld hebt van wat je in de tuin wilt kan je een tuinontwerp maken. Dit kan je zelf doen, maar het kan ook met de hulp van een professionele hovenier. Die heeft verstand van de flora en fauna die in de Nederlandse tuinen kunnen groeien en kan jou adviseren over mooie en praktische combinaties en helpen bij eventuele twijfelputjes. Het idee van een tuinontwerp is dat je een duidelijk beeld hebt van wat er in de tuin moet komen. Of achteraf van wat er in de tuin staat. Door altijd te weten wat er in de tuin staat kan je namelijk ook gemakkelijk achterhalen wat voor onderhoud hier bij hoort. Als je het tuinontwerp samen met een hovenier opstelt krijg je er zelfs een overzicht bij met hoe je de tuin het best kunt onderhouden voor maximaal resultaat.