Geen categorie

Waar let je op bij de aanschaf van een graafmachine

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een graafmachine? Dan ben je er op het internet waarschijnlijk al een aantal tegengekomen. Zowel nieuwe als tweedehands exemplaren worden er hier aangeboden maar toch ga je uiteraard niet zomaar met de eerste en beste aanbieder in zee. Een graafmachine aanschaffen kan een behoorlijke investering zijn, zeker als je zeker wilt weten dat je een machine van goede kwaliteit koopt. In dit blog dan ook een paar tips waar je op moet letten als je een nieuwe graafmachine wilt kopen.

Wat is je budget?

Een nieuwe graafmachine kopen is een flinke investering en zo’n investering gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Je plant deze uitgave vaak van te voren al in en kijkt of het allemaal wel gaat lukken, ook qua budget. De eerste vraag die je dan ook bij jezelf moet stellen is: “wat is mijn budget”? Kortom, hoeveel wil je eraan uitgeven. Uiteraard gaan allemaal graag voor een dubbeltje op de eerste rang maar ook bij de aanschaf van een graafmachine geldt, goedkoop is duurkoop. Je kunt beter investeringen in goede kwaliteit dan dat je maandelijks een reparateur moet laten kopen. Voor goede kwaliteit ben je alleen wel gewoon even iets meer geld kwijt. Daarom is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen hoeveel je eraan wilt geven en hoeveel je er minimaal en maximaal boven wilt zitten mocht je een machine tegenkomen die niet in je budget valt maar wel aan al je wensen en eisen voldoet.

Nieuw of tweedehands?

Eenmaal je budget bepaald? Dan kan je ook meteen de keuze maken tussen een nieuwe graafmachine kopen of toch voor een tweedehands machine gaan. Een tweedehands machine hoeft helemaal niet slecht te zijn, sommige zijn zelfs maar enkele keren gebruikt. Er zitten dus zeker nog juweeltjes tussen maar het nadeel is dat je dat van te voren moeilijk kan bepalen. Zorg er daarvoor altijd voor dat je ten alle tijden een graafmachine bij een dealer aanschaft. Op deze manier heb je meer zekerheid en sowieso garantie. Doe je het via via of onderhands, dan heb je na de koop helemaal niks om op terug te vallen mocht er toch iets met de machine aan de hand zijn. Van een nieuwe machine mag er vanuit gaan dat alles nog naar behoren werkt en dat je de eerste eigenaar bent. Je betaalt wel iets meer maar daar is de kwaliteit en zekerheid ook naar.

Voor wat voor soort werkzaamheden is de machine bedoeld?

Houdt daarnaast ook rekening met de werkzaamheden die de graafmachine moet gaan verrichten. De kleine exemplaren zijn over het algemeen wat vriendelijke geprijsd maar zijn in beginsel ook alleen bedoeld voor de lichtere werkzaamheden. Heb jij een zware klus die je machine moet gaan klaren, dan is een middelmatig of zwaar model waarschijnlijk eerder het model waar je naar op zoek bent.