Geen categorie

Handige informatie over kapschuren

Kapschuren worden veel gebruikt voor het opbergen van spullen, stallen van fietsen of als gezellige loungehoek. Aangezien er talloze verschillende modellen zijn om uit te kiezen, kan het soms moeilijk zijn om te bepalen welke eigenschappen het meest bij jouw tuin passen. Daar willen wij je bij helpen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van enkele bekende soorten kapschuren en geven we je tips voor het maken van de juiste keuze. Lees dus gauw verder.

Wat zijn kapschuren?

Kapschuren zijn overdekkingen die over het algemeen aan de meeste kanten open zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te plaatsen en nemen ze ook niet veel ruimte in. Uiteraard is dit afhankelijk van het model dat je kiest. Er zijn namelijk ook opties met aanzienlijke grotere afmetingen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, hebben we een kort overzicht gemaakt van een aantal soorten kapschuren:

  • Kapschuur met puntdak. Als je kiest voor een kapschuur met een puntdak, profiteer je van net iets meer ruimte in de nok. Deze wordt vaak gebruikt voor het opbergen van buizen of hengels en geeft de constructie bovendien een ruimtelijkere uitstraling.
  • Kapschuur met dichte wanden. Dit is een goede keuze als je van plan bent de kapschuur voornamelijk te gebruiken als loungehoek. Dankzij de dichte wanden hoef je je geen zorgen te maken over wind of regen en kan je zelfs bij wat kouder weer nog heerlijk buiten zitten.
  • Kapschuur met blokhut. Door een kapschuur en blokhut in één te kopen, heb je een mooie constructie met meerdere functies. Zo kan je het open deel gebruiken als terras en de blokhut als opbergruimte voor bijvoorbeeld fietsen of gereedschap.

De beste strategie

Nu je een beetje een idee hebt van de mogelijkheden, is het tijd om de daad bij het woord te voegen. Dat doe je zo:

  1. De eerste stap is het onderzoeken van de verschillende modellen. Dit kan je het beste online doen, omdat je in webshops gemakkelijk enkele criteria kunt aanvinken waar de beschikbare kapschuren sowieso aan moeten voldoen.
  2. Maak een lijstje van de kapschuren die jouw interesse hebben gewekt en ga op zoek naar een showroom waar je deze kunt bekijken.
  3. Zorg ervoor dat je voorafgaand aan je bezoek aan de showroom een aantal foto’s hebt gemaakt van je tuin. Deze kunnen bij het bekijken van de kapschuren goed van pas komen. Meet ook de beschikbare ruimte op, zodat je precies weet wat wel en vooral ook wat niet past.
  4. Maak gebruik van de kennis en expertise van de medewerkers. Zij staan daar om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze en het zou zonde zijn om deze kans voorbij te laten gaan. Met de informatie die je hebt verzameld over kapschuren kan je een hoop nuttige vragen stellen en je uiteindelijk keuze baseren op de antwoorden die je krijgt.

Allemaal gelukt? Neem dan vooral ook nog even rustig de tijd om de opties te overwegen. Dit kan de kans dat je de juiste keuze maakt aanzienlijk vergroten.

Kapschuren koop je natuurlijk bij iGarden.