Tips

Heeft jouw woning straks dakisolatie?

Wist jij dat de meeste warmte en dus energie een slecht geïsoleerde woning verlaat via het dak? Door het dak van het huis te isoleren ben je als bewoner instaat tot wel honderden euro’s per jaar te besparen op stookkosten. Het isoleren van een dak kan op verschillende manieren gedaan worden met weer verschillende materialen. Tijdens deze blog zal dakisolatie met Knauf Timber Frame uitgelicht worden. Maar om te beginnen, wat is Knauf Timer Frame precies? Knauf Timber Frame is een inblaas wol dat voornamelijk gebruikt wordt bij het isoleren van hellende daken, wanden en plafonds. Knauf Timber Frame onderscheidt zich van andere vormen van wol sinds het een speciale behandeling heeft ondergaan. Door deze speciale behandeling heeft het een betere isolatiewaarde. 

Het plaatsen van het isolatiemateriaal en de bijbehorende voordelen

Het isolatiemateriaal wordt met speciale apparatuur ingeblazen. Door gebruik te maken van deze speciale apparatuur worden alle gaten, kieren en hoeken opgevuld met het isolatiemateriaal. Om tot optimale isolatie te komen is het zeer belangrijk dat alle hoeken, kieren en gaten opgevuld worden. Dan zijn er geen zwakke punten meer waaruit warmte nog kan ontsnappen. 

Het gebruik van Knauf Timber Frame kent ontzettend veel voordelen. Zo is het direct energie besparend, vanaf het moment dat het isolatiemateriaal geplaatst is bespaar je al geld op je energierekening. Ook is het isolatiemateriaal zowel vocht als schimmel werend. Daarnaast is het ook nog eens een duurzame vorm van woningisolatie. Zo bestaat het materiaal voor 80% uit gerecycled glas en 20% zand. Wanneer je kijkt naar de prijs valt te concluderen dat de prijs relatief laag ligt vergeleken met andere vormen van woningisolatie. Door deze lage prijs ben je instaat de investering snel terug te verdienen. En als laatste, het isolatiemateriaal is geur arm en er worden geen chemische bindmiddelen gebruikt, er kunnen dus geen giftige stoffen vrijkomen. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze vorm van dakisolatie? Bekijk dan de mogelijkheden op Plusisolatie.nl