tuin mooi maken
Tuinieren

Hoe zorg je dat je tuin mooi wordt en blijft?

Veel mensen zijn heel druk met de inrichting van hun woonkamer. De kinderen helpen graag mee met het uitzoeken van meubels. Vaak wordt de tuin onderbelicht. Er wordt te weinig aandacht besteed aan de tuin. Na verloop van tijd zie je bij veel huizen dat de tuin er vervallen bij ligt. En dat is zonde! Een mooie tuin is namelijk een visitekaartje van je huis. Het is de eerste indruk als je gasten verwelkomd in je huis. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je ervoor zorgt dat je tuin mooi wordt en ook in goede conditie blijft. Zoek je nog tuintegels voor in je tuin? Kijk eens op de website van Bestratingsmarkt.

Wat wil je?

In de ontwerpfase is het belangrijk om alle opties open te houden. Ga dus helemaal open minded de ontwerpfase met een hovenier in. Het is natuurlijk wel belangrijk om ongeveer te weten wat je wilt, maar het is altijd goed om niet ondoordacht ergens een streep door te zetten. Zorg er in ieder geval voor dat je weet waarom je iets wel of niet wilt. Wil je geen boom in je tuin? Leg dan tenminste goed uit waarom je geen boom in je tuin wilt. Misschien heb je geen zin om bladeren te vegen of vind je een boom niet handig in verband met de zonnestralen die je wilt vangen in je tuin. Schrijf deze wensen op voor jezelf als je in gesprek gaat met een hovenier.

Ga om tafel met een hovenier

Als je weet wat je wilt, dan kun je om tafel gaan met een hovenier. Zoals aangegeven is het belangrijk om met een open mind het gesprek met de hovenier aan te gaan. De hovenier gaat samen met jou een rondje maken door je tuin en bij hem zullen de ideeën ook opborrelen. Hij zal deze ideeën aan jullie voorleggen. Vervolgens gaat hij met de ideeën aan de slag en maakt hij een mooi ontwerp. Na de ontwerpfase kan de aanleg van je tuin beginnen! Daarna is het kwestie van goed bijhouden.