Geen categorie

Houtklover

Dit is een handig hulpmiddel. Je kan het kopen bij een landbouwwinkel. Er zijn verschillende soorten hiervan. Het kan gevaarlijk zijn wanneer het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Maak je gebruik van, dan moet je de veiligheidsvoorschriften altijd volgen. Gebruik beschermende kleding zoals een helm, handschoenen, een stofbril en schoenen met stalen neuzen. Houtklover als opzetstuk is geschikt om aanmaakhout te maken.

Soorten

Er zijn verschillende soorten van deze machines. Wil je een het kopen, dan moet je rekening houden met de diameter en de van het hout, de hoeveelheid hout en de stroombron die ervoor nodig is. De verschillende soorten zijn,

De houtklover 10S400 SUPERXL

Deze machine heeft twee snelheden en is geschikt voor extra lange houtblokken tot 105 cm. Deze klover werkt op 400 volt krachtstroom.

De klover 10T400

Deze machine wordt aangedreven door een krachtige 3000 Watt electromotor op 400 Volt krachtstroom.

De houtklover 7L230 FLEX

Deze machine klooft hout met een diameter tot 45 cm.

De houtklover 8S230

Deze is ook geschikt voor professioneel gebruik. Het heeft twee handen beveiliging, extra grote wielen en een driepuntsafstelling.

Houtklover 8T230 COMFORT

Deze machine heeft licht gebogen bedieningsarmen waardoor je rechtop kunt werken. Het biedt comfort tijdens het kloven.

Houtklover 10T230 SUPER COMFORT

Deze machine bevordert je werkhouding. Dit omdat deze machine is voorzien van ergonomische en gepatenteerde knikarmen.

Veiligheid en gebruiksgemak

De hendels bevatten beschermbeugels tegen vallende blokken hout. Door de twee handen bediening waarmee de machines zijn uitgerust is, is houtkloven niet gevaarlijk. Wordt 1 van de twee hendels losgelaten, dan stopt de kloofbeweging direct. Het gaat dan direct automatisch naar de ingestelde beginpositie. Het transporteren is ook veilig. Dit omdat er speciale handvatten en extra grote wielen op de verschillende modellen zitten. De verschillende soorten sluiten zich perfect aan de wensen van de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *