Geen categorie

Houtsnippers – Ken de voordelen van het gebruik van mulch in de tuin

Het gebruik van mulch in de tuin is een van de beste middelen die beschikbaar zijn voor tuiniers en een geweldige manier om onkruid in uw landschap te verminderen. Maar de voordelen gaan veel verder dan dat. De mulch vertraagt ook de verdamping, waardoor de bodemvochtigheid en vooral het wortelgebied van de planten behouden blijft.

Als het regent, helpt de mulch ook om de snelheid waarmee de waterdruppels de bodem bereiken te vertragen, waardoor het water gelijkmatiger kan worden verdeeld.

Soorten mulch voor de tuin

Er is een grote verscheidenheid aan soorten dekking beschikbaar, die kan worden onderverdeeld in twee grote groepen: organische en anorganische.

Biologische – biologische of natuurlijke bekledingen, waaronder materialen zoals houtsnippers, stro, maaisel van gras en geplette bladeren.

Anorganische – anorganische of synthetische daken, inclusief stenen, grind, plastic of rubberen dekens.

Organische afdekkingen kosten over het algemeen minder dan synthetische afdekkingen, maar zouden vaker moeten worden vervangen als gevolg van verslechtering.

Voordelen van het gebruik van mulch

Er zijn veel voordelen verbonden aan het toevoegen van houtsnippers aan een tuin, maar ook aan het aantrekkelijker maken van de omgeving met een uitstraling en afwerking.

Een van de beste voordelen van mulch is het vermogen om bodemvocht vast te houden. Organische mulch wordt in de loop van de tijd afgebroken en draagt bij aan de voeding van de bodem. Dit kan zeer nuttig zijn, vooral als de bodemvruchtbaarheid slecht is.

Mulchen vermindert de schade in de winter en helpt bij de onkruidbestrijding. Andere voordelen van mulchen zijn bescherming tegen erosie en bescherming tegen mechanische schade door onkruidverdelgers en grasmaaiers.

Sommige soorten mulching, zoals cipres of den, doen het uitstekend om teken, muggen en vlooien af te weren.

Het kiezen van de beste dode mulch voor de tuin

De beste dekking voor uw tuin hangt af van verschillende zaken, waaronder persoonlijke voorkeuren en budget. Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw bodemvruchtbaarheid, kies dan de organische afdekking die aan uw behoeften voldoet.

Tuiniers die hun tuin volledig biologisch willen houden, moeten voorzichtig zijn met het kiezen van een natuurlijke bedekking, want sommige hebben kleurstoffen.

Voor tuiniers met een groot teeltareaal waar ze zich geen zorgen over willen maken, kan een synthetische bedekking de beste optie zijn.

Het is de moeite waard om te onthouden dat het van fundamenteel belang is om de dekking opnieuw toe te passen als de materialen vergaan. Zo garandeert u continu goede resultaten voor uw tuin of moestuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *