Tuinieren

Klussen in je tuin doe je zo!

Het mooie weer komt eraan en de koude dagen hebben ervoor gezorgd dat je tuin er niet meer uitziet zoals afgelopen zomer. Je wilt voor de zomer de tuin mooi hebben zodat het hele gezin en vrienden kunnen genieten van de sfeer in de tuin. In dit artikel lees je hoe je kunt klussen in je tuin en een mooie sfeer kunt creëren.

Overkapping

 Je wilt een knusse plek creëren om vaker buiten te kunnen zitten. Daarnaast wil je ook een beschutte plek om spullen zoals fietsen, tuinmeubels en openhaarhout op te bergen. Wil je zelf een mooie constructie van hout bouwen? Denk aan een houten overkapping. Je kunt met de juiste materialen en stevige balken een houten overkapping bouwen. Kijk vooraf goed waar je dit wilt bouwen, wat het formaat is en de stijl van de houten overkapping. Er zijn verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen en verschillende constructies die je kunt bouwen. Vergeet ook geen houten balken als versteviging en hoekstaanders aan te schaffen.

Meer groen

Voor meer sfeer in je tuin is meer groen een mooie stap. Denk aan het plaatsen van gras in de buurt van de lounge set of grote, groene planten. Planten geven naast sfeer ook meer kleur. Vaak komen veel neutrale tinten terug in het inrichten van een tuin en zie je weinig kleur. Met een mooi, klein grasveldje bouw je een speelplek voor kinderen en een knusse sfeer.

Licht

De overkapping is gebouwd, de planten en het grasveldje staan en nu mist er nog één ding: licht. In de zomer blijft het lang licht en daar hebben we geluk mee. Maar met de koudere dagen wanneer het nog mogelijk is in de tuin te zitten is licht een gouden tip voor meer sfeer in je tuin. Er zijn veel verschillende soorten licht die je in je tuin kunt plaatsen. Je kunt licht aan muren op hangen of het in de grond plaatsen. Kijk vooraf goed wat beter past bij de indeling van de tuin.

Veel klusplezier!