Dubbel glas bestellen
Tips

Nog enkel glas in je woning? Vervang het door dubbel glas!

Heb je in je woning op een of meerdere plekken enkele beglazing zitten? Dan is het goed om eens te overwegen deze te vervangen door dubbel glas. Dubbel glas bestellen zal er namelijk toe leiden dat je woning veel beter isoleert, iets dat een beter energielabel tot gevolg zal hebben. Uiteraard zal je wooncomfort hierdoor ook toenemen. De drie belangrijkste voordelen die dubbel glas met zich meebrengt ten opzichte van enkel glas worden hieronder wat uitgebreider beschreven.

Dubbel glas bestellen

Milieuvriendelijk

Goed en wel beschouwd is het belangrijkste voordeel van het nemen van dubbel glas in plaats van enkel glas het feit dat het milieu hierbij gebaat is. Je hoeft dan immers minder vaak en minder lang je verwarming aan te zetten. En minder stoken levert automatisch een lagere CO2-uitstoot op. Daarbij draag je bij aan een schonere leefomgeving, óók in jouw directe leefomgeving. In z’n algeheel help je bovendien mee met het vertragen van het broeikaseffect.

Dubbel glas bestellen

Lagere energielasten

Dat minder stoken, waar we het hierboven al over hadden, heeft natuurlijk ook als voordeel dat je uiteindelijk fors minder gas gebruikt. Daardoor kun je óf je maandelijkse bijdrage aan je energieleverancier flink verlagen, óf je krijgt aan het einde van elk jaar een behoorlijk bedrag terug. Je energielasten zullen hoe dan ook lager zijn. Dat is het mooie van dit soort investeringen in het verduurzamen van je woning: je ziet er altijd wel weer iets van terug!

Geluidsdempend

Het wooncomfort wordt niet alleen verhoogd door een betere warmtevasthouding. Dubbel glas houdt behalve kou immers ook geluid veelal buiten de woning. Vooral als je in bijvoorbeeld een drukke winkelstraat woont, of pal langs een weg waar veel verkeer doorheen rijdt, is dat een niet te onderschatten voordeel.