Geen categorie

Picknicktafel

Wanneer de tijd is aangebroken dat de zon weer doorbreekt en een ieder heerlijk kan genieten van het mooie weer dan brengen we allemaal wel een keer een middag door aan een tafel voor een picknick buiten de deur. De planningen voor barbeque, terrasjes en picknick afspraakjes staan dan weer vastgelegd in de agenda’s. Het nuttigen van lekker eten in de buitenlucht en ook nog eens in fijn gezelschap maakt de dag compleet.

Model en toepassing

Een picknicktafel heeft een vaste bank aan weerszijden en wordt gebruikt om te picknicken in de buitenlucht. Het is een redelijk basismodel die in enkele variaties uitgevoerd wordt. U kunt het bijvoorbeeld krijgen met een leuning, in een kleinere formaat voor kinderen of inklapbaar. Bij sommige modellen is er ook ruimte voor een parasol. Een tafel die door de overheid beschikbaar gesteld wordt staat meestal in een park, op een plein en in recreatiegebieden. Het is dan is vrij bruikbaar voor het hele publiek. Het wordt gemaakt van materialen als steigerhout, vurenhout, hardhout, grenen hout, teak hout, inklapbaar hout, beuken hout, beton en kunststof.

DIY

Als u zelf een picknicktafel wilt maken kan dat het beste met geïmpregneerd, vuren, Douglas of Lariks hout. Een bouwtekening kunt u vinden op het internet of met enige technische inzicht kunt u er zelf een maken. Een basisontwerp is makkelijk te vinden en te downloaden. Alle instructies voor het bouwen staan erbij vermeld.

Kopen

De picknicktafel zelf moet vooral doen waarvoor het goed is, u comfort bieden bij het zitten en tafelruimte voor al het eten en drinken wat u in gezelschap deelt. Zit u liever aan uw eigen tafel, die u ergens gewoon kunt kopen, kijk dan vooral naar de gebruikswijze die u voor ogen heeft. Voor optimale mobiliteit is een compacte inklapmodel idealer. Voor vast in de achtertuin wilt u wellicht dat het ook decoratieve elementen heeft en geschikt is voor langere termijn in de buitenlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *