Plant
Geen categorie

Snel en makkelijk gras in je tuin met een kunstgras rol

Heb je een mooie tuin waar je wat meer groen in wil aanbrengen? Dan is een prachtige grasmat zeker geschikt om je tuin er natuurlijker uit te laten zien. Wanneer je niet elke maand de grasmaaier uit de schuur wil halen, kun je het beste voor een kunstgrasveld kiezen. Wist je dat er ook geen onkruid door een kunstgrasmat heen komt zetten? Je hebt dus maximaal resultaat zonder er telkens moeite voor te hoeven doen. In deze blog lees je welke voordelen er nog meer aan kunstgras in de tuin zitten en waar je op moet letten als je een kunstgras rol koopt.

Wat zijn de voordelen van kunstgras in de tuin

Een kunstgras rol ziet er tegenwoordig een stuk realistischer uit, omdat de technieken om kunstgras te maken steeds beter ontwikkeld worden. Het allerbelangrijkste voordeel van kunstgras in je tuin is dat het grasveld voor een lange periode mooi blijft. Het maakt niet uit of het regent of wanneer er een droge periode aanbreekt, je kunt volop genieten van het groen in je tuin. Verder hoef je in de zomer niet veel te sproeien, omdat het om kunstgras gaat. Je bent dus milieubewust bezig omdat je niet aan waterverspilling meewerkt in drogere periodes. Heb je vaak last van hooikoorts? Dan is een kunstgras rol in de tuin ideaal, omdat dit geen pollen bevat.

Woon je in een gebied waar er veel klei in de grond zit? Dan kan het erg lastig zijn om een prachtig grasveld aan te leggen. Een kunstgrasveld is dan ook de ideale oplossing, omdat je dan geen kale plekken meer in je grasmat ziet verschijnen. En als laatste hoef je het kunstgras dus niet te maaien en te bemesten. Je dient het zo nu en dan alleen te borstelen met een bezem.

Waar moet je op letten als je kunstgras koopt?

Kunstgras is ideaal op het moment dat je zo min mogelijk aandacht aan je grasmat wil besteden, maar je toch optimaal wil genieten van meer groen in je voor- of achtertuin. Wist je dat er verschillende soorten kunstgras bestaan? Zo kun je een rol speciaal voor op je balkon, een dakterras of voor in de tuin kopen. Verder wil je natuurlijk wel voor een goede kwaliteit kiezen, zodat de kunstgras mat ook veilig is voor je kinderen, huisdieren en het milieu. Daarnaast dien je erover na te denken of je het kunstgras zelf wil leggen of dat je het door een expert laat doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *