finse sauna in de tuin
Tips

Tips voor het creëren van de ultieme chill-tuin

Door de coronacrisis zullen we de zomer van 2020 waarschijnlijk vooral doorbrengen in onze eigen tuin. Een teleurstelling voor een hoop mensen, maar met een aantal tips hoeft een vakantie in eigen tuin lang zo gek niet te zijn! In dit artikel deel ik de inspiratie om jouw tuin om te toveren in een chill-paradijs. Zo ga je zeker weten een heerlijke zomer tegemoet!

Comfortabel tuinmeubilair

Om goed tot rust te kunnen komen, is het juiste tuinmeubilair natuurlijk onmisbaar. Om lekker in de zon te kunnen liggen, mag een set ligstoelen bijvoorbeeld niet ontbreken. Ook een loungeset is tegenwoordig helemaal in. Een loungeset is ideaal om gezellig met vrienden of familie tijd door te brengen. De loungeset bestaat vaak uit een loungebank met één of meerdere stoelen en een bijpassende tafel. Op de loungebank kun je vaak wel 4 of 5 personen kwijt; perfect dus als je bezoek over de vloer krijgt! Daarnaast zijn loungesets in verschillende materialen, kleuren en stijlen verkrijgbaar, zodat hij hoe dan ook goed past in elke tuin!
Tenslotte is ook de hangstoel de laatste jaren erg populair. De hangstoel is de ideale stoel om lekker in in slaap te sussen!

Til je tuin naar the next level met je eigen spa!

Next level chillen? Dan is deze tip iets voor jou! Steeds meer mensen kiezen ervoor om een stukje wellness in huis te halen. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een sauna in de tuin te laten plaatsen. De sauna is de ultieme plek om heerlijk tot rust te komen en bovendien heeft de sauna een bijzonder positief effect op zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Zo kun je kiezen voor een Finse sauna. De Finse sauna is de meest traditionele sauna. In dit type sauna kunnen temperaturen worden bereikt van meer dan 100 graden Celsius! Hierdoor begin je al gauw te zweten, waardoor afvalstoffen je lichaam verlaten en je als herboren weer naar buiten stapt. Naast een Finse sauna, kun je er ook voor kiezen om een infraroodsauna aan te schaffen. De temperaturen in een infraroodsauna liggen iets lager (zo rond de 65 graden Celsius), maar de positieve werking op het lichaam en de geest is er niet minder om.

Ik hoop dat ik je in dit artikel de inspiratie heb kunnen geven waarmee je je eigen tuin kunt omtoveren in een plek om heerlijk tot rust te komen. Ik wens je alvast een fijne zomer!