Geen categorie

Tips voor het gebruik van cacaoschillen in de tuin.

Wanneer cacaobonen worden geroosterd, scheidt de schaal zich van de boon. Door het brandproces worden de schelpen gesteriliseerd zodat ze onkruidvrij en biologisch zijn. Veel tuinders genieten van de zoete geur en het aantrekkelijke uiterlijk van cacaodoppen.

Voordelen van cacao doppen.

Er zijn verschillende voordelen van cacaodoppen aan het gebruik van cacaoschillen in de tuin. Biologische cacaodoppen die stikstof, fosfaat en potas bevat en een pH van 5,8 heeft, voegt nuttige voedingsstoffen toe aan de bodem. Het gebruik van cacaoschillen in de tuin is een uitstekende manier om de vitaliteit van de bodem te vergroten en is een aantrekkelijke bovenlaag voor zowel bloembedden als moestuinen. De rompen van cacaobonen helpen ook om vocht in tuinbedden vast te houden en onkruid op biologische wijze te verminderen, waardoor de noodzaak van met chemicaliën beladen herbiciden overbodig wordt.

Problemen met cacaodoppen

Hoewel de rompen van cacaobonen veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen aan het gebruik van cacaoschillen in de tuin en hiermee moet vóór het gebruik rekening worden gehouden. Het is cruciaal om de mulch niet te nat te maken. Wanneer cacaodoppen te nat zijn en niet mogen uitdrogen tussen het water geven, worden ongedierte aangetrokken door de vochtige grond en mulch. Als de grond onder de mulch vochtig aanvoelt, geen water geven. In warme en vochtige klimaten kunnen acaodoppen een onschadelijke schimmel ontwikkelen. Er kan echter een oplossing van 25 procent water en 75 procent witte azijn op de mal worden gesproeid.

Zijn cacaodoppen giftig voor honden?

Dit is een van de meest voorkomende vragen met betrekking tot cacaobonen, en geen enkele informatie over de cacaoschilmulch mag de potentiële toxiciteit voor honden vermelden. Hondenbezitters moeten bij het gebruik van cacaoschelpmulch oppassen dat de schelpen verschillende hoeveelheden van twee stoffen bevatten die giftig zijn voor honden: cafeïne en theobromine. De zoete geur van de cacaodoppen is aantrekkelijk voor nieuwsgierige honden en kan mogelijk gevaarlijk zijn. Als je dieren hebt die toegang hebben tot mulchgebieden in je landschap, is het verstandig om in plaats daarvan een andere niet-giftige mulch te gebruiken. Als uw hond per ongeluk de rompen van cacaobonen inslikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *