Gebruik rabatdelen en tuinplanken om uw tuin een natuurlijke look te geven
Geen categorie

Uw tuin een mooie uitstraling geven met houten planken

Houten tuinplanken en rabatdelen kunt u in allerlei delen van uw tuin gebruiken. Of u nu een zithoek van hout wil maken, een mooie houten veranda wil aanleggen of met houten latten uw gevel een leuk accent wilt geven: hout heeft een natuurlijke look die een unieke uitstraling geeft aan uw tuin.

In dit artikel geven we u een idee hoe u rabatdelen kunt gebruiken bij het decoreren van uw buitenmuur. Ook kunt u tuinplanken gebruiken om een schutting van neer te zetten of een tuinhuisje mee te bouwen.

Houten of kunststof rabatdelen

Als u uw buitenmuur een mooie look wil geven, is de eerste keuze die u dient te maken het materiaal: wilt u houten of kunststof rabatdelen? Een belangrijk voordeel van kunststof is dat u er in de regel weinig onderhoud aan heeft. Als u het af en toe schoonmaakt, is dit voldoende om het mooi te houden.

Daar staat tegenover dat houten rabatdelen een unieke look geven die kunststof nooit kan evenaren. Hiervoor heeft u de keuze uit diverse typen hout. Een afweging is de prijs. Naaldhout is vaak een goedkope keuze.

Bent u bereid wat meer geld neer te leggen, dan zijn er een aantal houtsoorten die mooier en duurzamer zijn. Een populaire keuze die beide zaken combineert is Douglashout. Een voordeel van Douglashout is dat het vaak geen extra bewerking nodig heeft. Daarmee is het een goede keuze voor buitenmuren en -gevels.

Andere materialen waar u voor kunt kiezen om buiten te gebruiken is Lariks-, Azobé of eikenhout. Er zijn verschillen in de kleur, de textuur en de robuustheid van deze houtsoorten.

Tuinplanken of rabatdelen kopen

Voor u voor een bepaalde houtsoort kiest, is het een goed idee om u een beetje te oriënteren op de verschillen tussen de materialen. Een goede plek om dit te doen is de bouwmarkt. Hier is vaak een ruim assortiment beschikbaar. Door het materiaal in uw handen te pakken vormt u een goed beeld van hoe het er bij u in de tuin uitziet en hoe stevig het is.

Zodra voor een bepaald type materiaal heeft gekozen, kan het zich lonen om bij wat verschillende partijen de prijzen op te vragen. Zeker als u online materialen bestelt, kunnen de prijzen aanzienlijk lager uitpakken dan bij de bouwmarkt. Een aanvullend voordeel daarvan is dat u het zelf niet naar huis hoeft te brengen, want het wordt gewoon thuisbezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *