Bloemen & Planten Tips

Van een man cave naar gezellig appartement

Menig jongeman gaat vanuit zijn ouderlijk huis naar een kleine studentenkamer aan het begin van zijn studie. Dit is het moment dat je voor jezelf gaat zorgen. Bij op jezelf wonen komen natuurlijk vele nieuwe vrijheden kijken maar je zult ook veel verantwoordelijkheden krijgen voor je eigen huishouden. En zeker tijdens de studententijd willen deze verantwoordelijkheden er nog weleens inschieten. Wanneer ouders de studentenkamer of studio van hun zoon binnenlopen dan is het meestal een bende van etensresten, bierflessen, vuile was een een oersimpele inrichting. Menig mannelijk student heeft een televisie, een playstation, een bed en dat is het wel zo’n beetje. Alhoewel we natuurlijk wat overdrijven, zijn er veel mannelijke studenten die ook na hun studententijd in een dergelijke man cave blijven wonen.

Maar uiteindelijk is het toch echt belangrijk om voor een volwassenere inrichting te kiezen, ook als je nog niet met iemand gaat samenwonen. Een stijlvolle inrichting is makkelijker te verwezenlijken dan veel mannen denken. In dit artikel bespreken we hoe je van man cave naar gezellig appartement gaat.

Houd het netjes

Een gezellig appartement begint natuurlijk met het fatsoenlijk schoonhouden van je woning. Het is logisch dat als je een drukke week studeren of werken achter de rug hebt, je niet het hele weekend bezig wilt zijn met de grote schoonmaak. Een goede manier om je woning toch schoon te houden is door elke dag een kort opruim/schoonmaak moment in te plannen. Op die manier ben je dagelijks een kwartier bezig met de schoonmaak in plaats van uren in het weekend. 

Werk aan de inrichting

Veel studenten gaan na een jaar of twee alweer naar een volgende woning. Tijdens je studententijd heb je vaak twee of drie studentenkamers. Maar als je eenmaal een appartement hebt waar je echt een aantal jaar gaat wonen, en misschien de woning zelfs zelf gekocht hebt, dan is het wel fijn om echt wat aandacht aan de inrichting te besteden. Kies voor stijlvolle meubels waar je zelf van geniet en zorg dat je wat kunst aan de muur hebt hangen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Een andere goede optie is om een paar kamerplanten te kopen. Er zijn veel planten voor binnen, een kamerplant schaduw bijvoorbeeld die niet veel licht nodig heeft die erg makkelijk te verzorgen zijn. Binnenplanten vrolijken een ruimte ontzettend op en dit zou ik iedereen dan ook willen aanraden. Veel planten zijn ook voor beginners goed te onderhouden en daarom is dit ook voor mannen zonder groene vingers een goed idee! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *