woningontruimingen
Tips

Wat zijn woningontruimingen en wanneer worden ze toegepast?

Het klinkt als een heftig woord met drastische gevolgen: woningontruimingen. Wanneer een woning ontruimd moet worden, is er vaak iets groters aan de hand. Het is daarom dat het woord een zware lading heeft. Woningontruiming vindt plaats bij:

woningontruimingen
  • een overlijden
  • een uitzetting van een huurder of huurders
  • het verhuizen van een inwoner naar een verzorgingstehuis

Dit zijn de meest voorkomende situaties waarin een woningontruiming plaatsvindt. Het zijn zoals je kunt lezen allemaal geen prettige gebeurtenissen. Er komt dan ook geregeld veel emotie bij kijken. 

Deskundige hulp

Er zijn bedrijven gespecialiseerd in woningontruimingen. Natuurlijk kun je er in bovenstaande gevallen ook voor kiezen om zelf een inboedel op te ruimen. Het probleem daarvan is echter dat het vaak veel meer werk is dan je denkt. Een inboedel groeit met de jaren, dus hoe langer iemand een woning bewoont, hoe meer troep ze verzamelen. Die gegroeide inboedel moet je dan in je eentje gaan opruimen. Zonder ervaring, zonder plan en zonder plek om oude spullen heen te brengen.

woningontruimingen

Kennis en kunde

Het is precies daarom dat deze bedrijven voor woningontruimingen worden ingeschakeld. Zij hebben veel ervaring met het ontruimen van woningen en doen dit dan ook volgens een strak plan. Spullen in de woning worden onderverdeeld. Sommige dingen gaan naar de veiling, anderen worden verkocht. Weer andere spullen worden meegegeven aan de vorige bewoner of aan de nabestaande. Wat overblijft, wordt gedoneerd. Een bedrijf zal altijd het juiste netwerk hebben om je hierbij te helpen. 

Goede doelen

Zorg ervoor dat je altijd een bedrijf uitkiest waar men goede connecties heeft met goede doelen. Dit omdat er bij een ontruiming vrijwel altijd spullen overblijven die niemand wil hebben en die moeilijk te verkopen zijn, maar toch nog bruikbaar zijn. Een deskundig bedrijf kan er dan voor zorgen dat deze spullen bij mensen terechtkomen die weinig te besteden hebben.