Witte Rozen
Tips

Witte rozen; passend bij diverse gelegenheden

Wil je iemand blijde verrassen met een fraaie bos rozen? Dan zijn witte rozen altijd een goed idee. Ze zijn natuurlijk prachtig als ‘separate’ bloemen, maar ook in een boeket, omringd door andere kleuren, zijn ze heel geschikt. Wit past namelijk praktisch overal bij en steekt bij alle andere kleuren fraai af. Traditioneel gezien worden witte rozen gezien als een symbool van eenvoud en stilte, maar – en dit is de wat positiever klinkende noot – ook van puurheid, onschuld en reinheid. Er zijn kortom meer dan genoeg situaties te bedenken waarbij witte rozen de lading om een wijze vol klasse weten te dekken. 

Mooie boeketten

Witte rozen bij trouwerijen

Van witte rozen kun je zeggen wat je wilt, maar zeker is dat deze klasse en elegantie uitstralen. Niet in de laatste plaats om die reden vind je witte rozen met grote regelmaat terug op bruiloften en huwelijksfeesten. Dit geeft een stijlvolle maar toch feestelijk tintje aan het geheel. Bovendien worden witte rozen hierbij gezien als een nieuw begin. Zo kun je dat ook zien bij huwelijksjubilea. Aldaar is het slim om een bos rozen van andere kleuren samen te stellen en hier één witte roos aan toe te voegen. Deze witte roos symboliseert dan het nieuwe jaar dat op die dag zal beginnen.

Diverse rozen

Geschiktheid bij uitvaarten

Een uitvaart is ongeveer het tegenovergestelde van een bruiloft. Alleszins een belangrijke gebeurtenis in het leven, eentje die je net zo goed als grote feestelijke gebeurtenissen innig deelt met familie en vrienden. Ook begrafenissen en crematies zijn gelegenheden waar veel klasse en waardigheid bij komen kijken. Witte rozen geven hier een heel gedegen invulling aan. Bovendien kun je stellen dat de kalmerende werking en het imago van onschuld en kalmte goed van pas komen bij uitvaarten.